Waarom wil ik (echt) de floatspa uitproberen na de lockdown?

Omdat deze experience uniek is in Wallonië en het me zeker goed zal doen na deze moeilijke maanden.

Het Golden Lakes Hotel, aan de oever van de Lacs de l’Eau d’Heure heeft onlangs een spiksplinternieuw welnesscentre in het hotel geopend. Als u houdt van traditionele spa's en bijbehorende diensten/massages dan moet u de floatspa zeker uitproberen.

Voel je zo licht als een astronaut

De floatspa heeft de vorm van een groot ei gevuld met 50 à 60 cm zout water. Het water wordt opgewarmd tot 38 graden. “Toen ik er voor het eerst in ging, voelde ik dat ik bleef drijven…een beetje zoals een astronaut - ook al ben ik nog nooit de ruimte in geweest-", lacht Olivier Louis, een van de eerste klanten die deze nieuwe attractie kwam uittesten.

Ik probeerde mijn benen onder water te krijgen maar voelde weerstand. Mijn lichaam bleef volledig drijven, zonder zwaartekracht, noch druk op het lichaam”, licht hij toe.

Dit nogal unieke gevoel van gewichtloosheid zorgt ervoor dat wij loskomen van ons lichamelijk omhulsel, maar ook van onze gedachten van alledag.

VIC07652

Zich opnieuw opladen

Net als een ontspanningskuur zorgt deze floatspa ervoor dat we alle spieren kunnen ontspannen en ons hoofd kunnen leegmaken. De muziek en het lichtspel op de achtergrond zorgen ervoor dat de deelnemer naar binnen keert en zich ontspant. Voor wie dat liever heeft, is het ook mogelijk om de muziek en het licht uit te laten.

De ervaring begint al bij het binnengaan van de floating ruimte. Ik nam plaats in het bad en sloot het deksel zodat ik echt in mijn eigen bubbel kwam te zitten. Mijn echtgenote, die een beetje last heeft van claustrofobie, hield het deksel liever open. Ik voelde dat al mijn spieren zich ontspanden. Ik rijd veel auto en voelde dat mijn nek en rug zachtjes in ontspannen toestand raakten".

Een floatingsessie duurt 1 uur. Volgens verschillende deskundigen biedt één sessie hetzelfde profijt als 4-5 uur slaap.

Een duik in de Dode Zee

In tegenstelling tot een zeer warm bad, dat direct een boost geeft, is deze experience meer gericht op ontspanning. “Meestal gaan mensen na een zoutbad genomen te hebben, rustig op een ligstoel zitten onder het genot van een verfrissend drankje of een groene thee”.

Na een sessie wordt overigens geadviseerd om even te gaan zitten en rustig te genieten van het moment, dus niet meteen te gaan douchen.

Er zijn mensen die na meerdere sessies in de floatspa er bijna in slagen om te dromen terwijl ze wakker zijn.

Ben je, in tegenstelling tot mij, na deze getuigenissen nog niet overtuigd, kom dan zelf deze zintuiglijke cocon uittesten. En voor wie wil is er de mogelijkheid om de experience nog wat te rekken door een maaltijd in het restaurant te nuttigen en te overnachten in het hotel om er echt even helemaal uit te zijn.

VIC07858