Ontdek de stad met een local: probeer de greeter experience!

Geniet van een unieke ervaring met een carolo!
Voor een bezoek buiten de traditionele circuits, denk aan de greeter.
Het zijn een tiental Charleroi-liefhebbers die u alles zullen vertellen over hun stad, hun favorieten en hun goede tips.
Charleroi bezoeken met een greeter is als wandelen met een vriend!

394 A2600

Hoe werkt het?

In kleine groepen van 6 personen - 3 personen in deze periode van gezondheidscrisis - onze greet neemt u op vrijwillige basis 2 tot 3 uur mee voor een ervaring die authenticiteit, uitwisseling en delen combineert.
Deze ongewone bezoeken kunnen worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Spaans.

ANX 09 013 X 00 VY

Ontmoeting met een groeter :

Cosimo en Cédric zijn al 4 jaar greeters in Charleroi. Ze vertellen ons meer over hun betrokkenheid:

Waarom heb je gekozen om een greeter te worden?
Cédric: "Omdat ik op mijn niveau wilde handelen om het imago van Charleroi te veranderen en dat op een positieve manier te doen. Na het verval van de grote industrieën die vroeger de economie van de regio voedden, dacht ik dat het toerisme een goede gelegenheid zou zijn voor een nieuwe carrière. Aangezien ik van sociaal contact en het ontmoeten van nieuwe mensen houd, leek de greet mij een heel goed idee".

Waarin verschilt uw manier van toeristen rondleiden van een normale gids?
Cosimo : "Als ik gids, oriënteer ik me op mijn favorieten, die soms kunnen veranderen. Mijn bezoek is nooit twee keer hetzelfde. Ik probeer de verborgen facetten van onze stad te laten zien".

Wat is uw favoriete Carolo plaats?
Cédric: "Ik zou zeggen dat die een kritische blik werpt op de evolutie van de stad en de maatschappij. Vanaf het ontstaan van de vesting tot vandaag heeft Charleroi grote urbanistische veranderingen gekend, het zit een beetje in zijn DNA, en de stad heeft zich altijd aan zijn tijd aangepast. Zoals de BPS22, die de huidige maatschappij bevraagt aan de hand van moderne kunst, of het uitzicht vanaf de top van het belfort, dat laat zien dat het "Zwarte Land" steeds meer het "Groene Land" wordt".

Een anekdote die je getekend heeft?
Cosimo : "Het is altijd verheugend om te zien dat bezoekers met vooroordelen, en niet altijd positieve, over onze stad aankomen, en dan betoverd vertrekken met het verlangen om terug te keren! Dit was het geval met een dame uit Waals-Brabant, die met veel vooroordelen kwam. Ze ging verrukt weg met haar ontdekking!".

ANX 09 0142 00 RY

Wil je het proberen?

Boek uw greet bij het Maison du Tourisme du Pays de Charleroi
Place Charles II, 20
+3271861414 - maison.tourisme@charleroi.be